Nieuws

Nieuws

Actueel

HET LAATSTE NIEUWS

Lansen

Benieuwd wat deze vrieslansen kunnen betekenen tegen de overwoekering in uw gemeente? Neem contact op met Duizendknoop Bestrijding Nederland: 026 363 56 83 en wij komen vrijblijvend langs om de schade te bekijken.

Machine

De machine die informatie uitleest en communiceert wanneer de grond rondom de Japanse duizendknoop voldoende bevroren is voor vernietiging. Bijzonder staaltje innovatie, niet?

Detail

Een detailfoto van de vrieslansen die het koelmiddel vasthouden waardoor de Japanse duizendknoop doodvriest.

Geen grondtransport

Duizendknoop Bestrijding Nederland pakt het probleem van de invasieve exoot aan bij de wortel, deze wordt bevroren. De celstructuur wordt hiermee vernietigd en, in tegenstelling tot andere methoden, er is geen grondtransport nodig. De dode plant kan gewoon blijven liggen met geen enkele kans op verspreiding.

Vrieslansen

Roestvrijstalen vrieslansen met aangekoppelde slangen waar het koelmiddel door rondgepompt wordt en hiermee alle wortels van de duizendknoop kapot vriest.

Eenmalige behandeling

De Japanse duizendknoop is bevroren en vernietigd. En nu? De vrieslansen gaan uit de grond, de koelvloeistof wordt uit de slangen gepompt voor hergebruik. En de duizendknoop? Komt hier niet meer op. Deze behandeling is eenmalig.

Vrieskou

In een, door duizendknoop overwoekerd, gebied hebben Jean-Paul en Niels de vrieslansen in de grond geplaatst, de slangen aangesloten en het koelmiddel door het gesloten systeem gestuurd. De vrieskou rekent nu af met de invasieve exoot.

Sensoren

Via sensoren wordt (ook op afstand) nauwlettend in de gaten gehouden wanneer de grond een temperatuur van -10 ◦C bereikt. Vervolgens worden de vrieslansen en de koelvloeistof zorgvuldig verwijderd. Deze methode zorgt voor geen enkel nadelig effect op het bodemleven en de zaadbank, slechts eliminatie van die hinderlijke duizendknoop.

Geen transport nodig

Onderzoek van Wageningen Universiteit Research toont aan dat na bevriezing van de grond waarin de Japanse duizendknoop aanwezig is:

– Transport van de besmette grond en takken niet meer nodig is
– Alle plantresten zijn vergaan in -en op de bodem
– Slechts één enkele behandeling voldoende is

Fijne feestdagen

Het team van Duizendknoop Bestrijding Nederland wenst u fijne feestdagen en een fantastisch 2023!
Vrijdag om 16:00 uur sluiten wij onze deuren i.v.m. de kerstvakantie. Vanaf 9 januari zijn wij weer bereikbaar!

Team Duizendknoop Bestrijding Nederland

Actie

Tags: |

De machine volop in actie! Momenteel wordt het wortelgestel van de Japanse duizendknoop bevroren tot -10 ◦C. Na deze behandeling zal hij niet meer terugkeren.

100% milieuvriendelijk

Tags: |

Het 100% milieuvriendelijke koelmiddel dat door de slangen werd rondgepompt bevroor de wortels van de Japanse duizendknoop waardoor deze zijn afgestorven.
Deze bestrijdingsmethode is eenmalig; de duizendknoop keert hier niet meer terug. Afgraven en transporteren van de grond is niet nodig. De wortels schimmelen weg en kunnen zich niet langer verspreiden.

Koelmiddel

Tags: |

De machine heeft zijn werk gedaan en de eerste 30 m2 van de Japanse duizendknoop op deze locatie is vernietigd. De wortels zijn droog, broos en dood. Het rottingsproces gaat beginnen. Wij halen het koelmiddel uit de buizen, dit wordt continu hergebruikt.!

Gesloten systeem

Tags: |

Door het aansluiten van de slangen tussen de vrieslansen creëren we een gesloten systeem. Wanneer deze slangen de wortels van de duizendknoop geleidelijk bevriezen, hebben insecten onder de grond de tijd om een warmer heenkomen te zoeken. Zaden in de grond kunnen de kou prima overleven, in tegenstelling tot de celstructuur van de Japanse duizendknoop.

Koelmiddel

Tags: |

De aansluiting van het gesloten koelsysteem van dichtbij. Door de slangen stroomt een biologisch afbreekbaar koelmiddel. Doordat de wortels van de Japanse duizendknoop bevriezen, wordt hij vernietigd en keert hij niet meer terug. Bewezen effectief door Wageningen University & Research.

Buitengebied

Tags: |

De voorbereidingen om de Japanse duizendknoop in dit buitengebied te lijf te gaan zijn in volle gang. Jean-Paul en Niels hebben de vrieslansen in de grond geplaatst en monteren nu de slangen waar het koelmiddel doorheen zal stromen. Succes mannen!

Vakbeurs

Tags: |

Gisteren en vandaag zijn wij te vinden op de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs. Hier leggen wij vakspecialisten uit hoe de bevriezingsmethode in wordt gezet ter verwijdering van de duizendknoop. Bent u nog in de gelegenheid ons te bezoeken?

Vrijblijvend een offerte aanvragen of een afspraak maken?

Wilt u kennis met ons maken, gebruik maken van onze diensten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Dat is uiteraard mogelijk.

Ga naar de bovenkant